24 Haziran 2010 Perşembe

Sonunda Bitti

Beklenen gün geldi hanımların aşık olduğu, benim nefret ettiğim ahlaksız sapık supuk dizi sonunda bitiyor. Dizide izlenen ahlaksızlık, çoğu insanın hoşlanmadığı insanlara kötü örnek oluyor dediği birçok diziden ve filmden aslında daha zararlı. Yok çok şiddet var, Türk aile yapısına uygunsuz yayınlar falan filan diye birçok kanallara ceza yağarken, bu dizinin yayınlanmasına herhangi bir tepki konmaması ilginç doğrusu.
Aslında Türk dizilerinin çoğu bir işe yaramaz. Neden mi? Bazıları yurt dışında yayınlanan dizilerin çakması, diğerleri ise yok bilmem kimin ölümsüz eserinden. Hiçbir yaratıcılık,hiçbir kendine özgülük yok dizilerde. Aslında bizim insanımıza bu tür yapımlar müstahaktır. Aşk-ı Memnu'nun konusunun bir kitaptan alıntı olduğunu bilmeyen, hatta ve hatta "aaa Aşk-ı Memnu'nun kitabı da çıkmış" diyen bir toplumdan ne beklenebilir ki.
Bakın konu nereden nereye geldi. Aslında her işte böyle değilmiyiz; her işimizde, çoğu zaman başkaları nasıl yapmış bizde öyle yapalım denmekte. Hiçbir zaman biz bunun daha iyisini nasıl yaparız diye düşünmüyoruz. Türkiye'de yapılan ilk araba "Devrim"in de bu şekilde yapıldığını biliyormusunuz. Biz bu arabayı nasıl yaparız derken çalışanlardan birinin arabasını sökerek bak adamlar böyle yapmış bizde böyle yapalım denmiştir.
Evet yazımıza ne ile başladık, ne ile bitiriyoruz. Böyle ufak şeylerden bütün toplumun yapısını çıkartmak mümkündür. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: