7 Haziran 2010 Pazartesi

Evet, daha uygarmışız...

Bu yazında sana sonuna kadar katılıyorum. (Zaten katılmıyor olsaydım muhtemelen beraber olmazdık :)
Benim de eklemek istediğim birkaç birşey var doğrusunu söylemem gerekirse. Ben futboldan anlamam. Zaten de hiç mi hiç sevmem. Ama benim nefretimin en önemli sebebi, bu senin anlattığın çirkinlikler ve bunları yapan çirkin insanlar. Takım tutmak suç değil, fakat bizim ülkemizde bu fanatiklik meselesi öyle bir hal alıyor ki, insan kendi vatandaşından tiksiniyor. Kendi yemek yediği kaba pisleyen bir toplum olduk. Taraftarların kendi ödedikleri paralarla yapılan statlar, yine kendi taşkınlıklarıyla yakılıyor. Futbolcular sahadayken üzerlerine şişeler atılıyor, ağıza alınmayacak küfürler ediliyor.
Rakip takım iyi oynasa bile, bu asla kabul edilmiyor, bilakis herkes birbirine çamur atma peşinde. Böyle bir manzara karşısında normal bir insanın futboldan hoşlanması beklenemez herhalde değil mi?

Bu sene Bursaspor şampiyon oldu. 3 büyükler dediğimiz takımların taraftarlarının büyük çoğunluğu helal olsun dediler. Ama bu sizi şaşırtmasın, sevindirmesin. Çünkü bu "Biz şampiyon olamadık o zaman karşı takımda olamasın, iyi ki 3 büyüklerden başkası şampiyon oldu" helal olsunuydu.

Bu olaylar ülkemizin adını lekeleyen çirkin olaylardır. Bunların tamamı "Kaliteli Nüfus" un azalmasıyla oluşan durumlardır. Bu demek değil ki, köyden kente göç bunun sebebidir. Tam tersine kentlinin yozlaşmasıyla, kendi nesillerine aktardığı bilgilerin ve görgülerin kalitesizleşmesiyle ortaya çıkan sonuçlardır.

Tez elden uygarlaşmak dileğiyle...

1 yorum:

Murat dedi ki...

Bursa'nın şampiyon olmasına Bursalılardan başka kimse sevinmedi. 3 büyükler dediklerimiz Milyon dolarlara futbolculara hayatlarını yaşattırıyorlar, Anadolu takımlarının bütçesi ise belli. Ama dediğim gibi kendimizi geliştirmeyi bilmediğimiz için yine gittiler bu sezonu telafi ettirmek lafı altında yine milyon dolarlık transferler yapıyorlar. Türkiye'de hiçbir futbol klübü bu kadar kar etmiyordur. Hepsi bankalardan kredi alıp sonra ödeyemiyorlar bankalarda acısını milletten çıkartıyor.