23 Mayıs 2010 Pazar

STARCRAFT II

Orta okulda olduğum seneleri hatırlıyorum da o zamanlar gerçekten güzel oyunlar yapılıyordu. Piyasaya çıkan her 10 oyundan biri mutlaka bir klasik olma adayı idi. Mesela; Command and Conquer, Diablo, Fallout, Starcraft, UFO, Crusader vb. birçok oyun. Hepimiz başlarında saatlerimizi hatta günlerimizi geçiriyorduk.

Önümüzdeki günlerde (27 Temmuz) Blizzard karşımıza bu oyunların da içinde saydığım Starcraft'ın 2. oyunu ile karşımıza çıkacak. Bilenler bilir internet cafelerde azmı kapışılmıştır Protoslarla, Zerglerle ve Terranlarla;saatlerce süren savaşlar.

Bu oyunda yine aynı ırklar ile oynayacağız tabiki yeni ünitler ve yeni haritalar ile. İlk oyunda da olduğu gibi yine kendi haritalarımızı yapıp bunlar ile Battle.Net üzerinden başkaları ile savaşabileceğiz. Aslında oyunun yeni üniteler dışında değişen başka bir özelliği yok. Grafikler günümüze taşınmış ve hikayeye bağlı kalınarak yeni uzunca bir campaign modu düzenlenmiş . Blizzard'ın bizlere attığı tek kazık ise oyunu multiplayer oynamak için sadece Battle.Net'e bağlanıp oynayabilecek olmamız. Evet malasef oyun LAN üzerinden oynanamıyor. Oynadığımız her oyun için belli bir ranking sistemi tasarlanıyormuş ama şimdilik bu konuda pek bir bilgi yok.

Oyun piyasaya 27 Temmuz günü çıkacak. Ayrıca sınırlı sayıda yapılacak bir paketinde piyasaya çıkması planlanıyor. Bu sette 3 adet DVD bulunmakta. Biri oyunun kendisi, diğer ikisi ise oyunun yapım aşaması ve artwork'ler. Kutunun içinde ayrıca StarCraft'a özel olarak hazırlanmış bir comic book , 4 GB'lık bir USB belleğin içinde sunulan ilk oyun ve BroadWar ek paketi ve World of Warcraft'ta bulunan iki adet "epic mount"'un figürleri bulunuyor. Setin fiyatının Türkiye'de 200 TL olması bekleniyor.

2 yorum:

canstin dedi ki...

of cok pahalıymış. beta key istedin mi? baya insana vermişler

Murat dedi ki...

Yok kanka istemedim walla. Şu arada Bad Company'yi bitirmeye çalışıyorum onlineda. Sende guitar Hero madnesslığı yaşıyorsun görüyorum seni oynarken hep :)