11 Mayıs 2010 Salı

ROLAND V-DRUMS

Merhaba,



Bu yazımda sizlerle kendi ilgi alanımda da olan V-Drums'lardan bahsetmek istiyorum. Çoğumuz apartman dairesinde oturduğumuzdan dolayı çok sesli müzik aletlerini evimizde çalamıyoruz. Akustik bir bateriyi evde çalmaya kalkın bakalım neler oluyor :)

Sizlere Roland V-Drum serilerini tanıtmak isterim. Neden Roland derseni; sizlere burada Roland'ın reklamını yaptığımdan falan değil. Roland'ın gerçek akustik davul sesi ve akustik davulu yansıtan ergonomisi, kendisini diğer V-Drum setlerinden ayırıyor. Piyasada birçok (Yamaha, X-Drums vb.) davul setleri inanın bunların çoğunu gidip Taksim Tünel'deki stüdyolarda denedim, çalması rahat ve gerçek sesi veren sadece bu davul setleri.

Roland'ın V-Drums serisinde 6 ayrı çeşit model vardır. Bunlar amatörden profesonele göre;TD3(Türkiye'de bulunmuyor),TD4,TD6(Türkiye'de buunmuyor ),TD9, TD12 ve en son seri olan TD20. Fiyatları 2,500 TL ile 14,000TL (resimde gördüğünüz) arasında değişmektedir. Bu serilerin en büyük özellikleri "Mesh head" diye tabir edilen gerçek davul setlerinde de bulunan gergili trampet ve tom-tomlarıdır. Sette ne kadar fazla "Mesh head"'li ekipman var ise fiyatta buna göre artmaktadır. Tabiki dilerseniz ucuz bir setten alıp daha sonra bunlara bütçeniz el verdikçe bu ekipmanları ekleyebilirsiniz.

Her setin kendine özel bir ses modülü barındırmaktadır. Bu modüllerin her birinde ayrı ayrı özellikleri bulunmakta ve düşük modelden üst modellere göre daha fala ekipman bağlayabilme imkanı bulunmaktadır. Modüller sayesinde kayıt yapabilmekte ve istediğini şarkıya eşlik etme imkanınız bulunmaktadır. İsterseniz kulaklık ile isterseniz anfiye bağlayarak ses çıkışı alabilirsiniz.

Herkese iyi müzikler...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel inceleme olmuş hiç fikrim yoktu davullar hakkında fakat çok pahalıymış ya:S

Ben yine de ramazan davulunu tercih ederim:) onun çıkardığı akustiği 50 bin liralık davullar çıkaramaz:)