13 Nisan 2010 Salı

WD TV & WD LIVE TV



Merhaba gençler ve kendini genç hissedenler. Bugünkü ikinci yazımda çok severek kullandığım ve boyuna göre çok büyük işler yapan Western Digital'ın WD TV adındaki media oynatıcısı hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum.

WD TV kurulumu olduça basit olan ve kullanması kurmaktan dahada basit olan olaydır. Ne biçim cümle oldu böyle :) Özetle cihaz, herhangi bir hafıza kartı yada harici disk bağlandığında(FAT32 yada NTFS), bu diskin içindeki bütün multimedia dosyaları sizlere gösterebiliyor. Müzik ve fotoğrafların dışında en büyük özelliği ise kullanılan birçok video formatlarını desteklemesi. Cihaz bir DVD oynatıcıdan çok daha küçük yaklaşık boyutları 10cm x 10cm x 4cm.

Cihazı ister HDMI kablo ile isterseniniz composite kablo ile televizyonunuza bağlayabilirsiniz fakat size tavsiyem tabiki HDMI çıkışını kullanmanız. Ayrıca ev sinema sisteminiz var ise WD TV'yi optik çıkış ile sisteminize bağlayabilirsiniz fakat unutmadan geçmek istemem ki Optik ses çıkışı sadece 2.0 DTS desteği sunmaktadır.Eğer TV'niz 1920x1080 24p (24Hz)'yi destekliyor ise cihazının ayarlarından bu çıkış modunu ayarlayarak en iyi görüntü kalitesini yakalayabilirsiniz. WD TV görüntüleri UpScalederek daha iyi bir seyir keyfi sunmakta. Videolarınızı alt yazı ile seyretmek için ise videonun adı ile altyazının adını aynı yapmanız gerekmekte.

WD TV iki ayrı versiyon olarak satılmakta. Biri standart olan ve sizlere anlattığım WD TV, diğeri ise WD Live TV. WD Live TV'nin tek artı özelliği olarak Eternet Kartının bulunması. Eternet kartı ile cihazı modeminize bağladığınızda internet erişimi olarak YouTube bağlanabilirsiniz. Ama bu versiyonun bence en büyük özelliği modeminize başka bir cihaz da bağlı ise bu cihazdaki bütün multimedia dosyalarınıda görebilmeniz.


Çıkışlar : 1xHDMI(1.3), 1x Composite AV
Girişler : 2x USB 2.0 (Bir yand, bir arkada)
Video formatları : MPEG1/2/4, WMV9,AVI(MPEG4,XVid,AVC),H.264,MKV,MTS,TP,TS
Resim formatları : JPEG, GIF,TIF/TIFF,BMP,PNG
Ses formatları : MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA
PlayList : PLS, M3U, WPL
Altyazı : SRT, SMI, SUB, ASS, SSA

2 yorum:

Canstin dedi ki...

ne kadar oldugunu da yazabilirseniz, biz sevgili kullarınızı sevindirmiş olursunuz Murat Bey =)

Murat dedi ki...

Fiyatı 230 ile 240 arasında değişiyor. Live olanı ise yaklaşık 320 TL.