17 Nisan 2010 Cumartesi

BattleField Bad Company 2

Selam gençler ve kendini genç hissedenler. Bu yazımda sizlere Bad Company 2 adlı oyunun PS3 versiyonundan birazcık bahsetmek istiyorum. Aslında oyunun single player bölümünü hiç oynamadım o yüzden daha çok multiplayer kısmı üstünde duracağım.

Öncelikle şunu belirteyim eğer Modern Warfare 2'yi çok beğendiyseniz bu oyuna bayılacaksınız çünkü oyunda savaş hissi gerçekten çok iyi verilmiş. Multiplay kısmında sadece bireysel bir asker olarak değil dilerseniz bir squat'a katılarak -ki bunu şiddetle tavsiye ederim- tam bir takım oyunu oynuyorsunuz. Oyunda 4 adet class bulunmakta. Bunlar; Assault,Engineer, Medic ve Recon. Assault class'ı bildiğiniz asker takımı alır eline silahı bodoslama olarak savaşa dalar, enginner takımı ise daha çok teknik bir class; bunlar yollara mayın yerleştirip, kullandığınız araçları onarabiliryorlar, medic ise isminden anlaşılacağı gibi can kurtaran arkadaşlarımız fakat medic diyip geçmeyin çok güzel silahları var. Reconlar ise (benim kullandığım sınıf) sniper takımını oluşturuyorlar. Bunlar hem düşmanı uzak mesafeden avlayıp aynı zamanda spot özelliği ile gördükleri düşmanları diğer takım arkadaşları için işaretleyip yardım sağlayabiliyorlar.



Oyunda birçok aracı kulanabiliyosunuz, tanklar, helikopterler, ATV'ler ve Hammer'ler... Aynı anda bir araca iki yada daha fazla kişi binip hem primary hemde secondary gunları kullanabiliyorlar. Oyunun en güzel özelliği ise görebildiğiniz herşeyi yakıp yıkabiliyorsunuz. Örneğin bir binanın içindesiniz ve pencereden düşman avlıyorsunuz eğer sizi fark ederlerse bir tank topu ile binayı kafanıza yıkabilirler. Yani aynı siperde fazla kalmanız size ölümden başka birşey getirmez. Oyunda 4 ayrı mod bulunmakta; Rush ve Squat Rush'ta ilk roundda belirlenen noktaları bomba kurup patlatmanız ikince roundda ise bu noktaları savunmanız gerekiyor. Diğer Modlar ise Conquest ve Squat Conquest: bu modlar ise capture and hold mantığına dayalı.

Oyundaki grafikler çok başarılı, sesler ise gerçekten inanılmaz, sizi gerçektende tam bir savaş atmosferine sokuyor. Top sesleri,mermilerin ıslık çıkartan sesleri gerçekten başarılı. Oyundaki silahlar ise gerçek hayattan alınma ve fizik kuralları geçerli. 500 metren bir adama headshot yapmak istiyorsanız biraz yukarı nişan almanız gerekiyor çünkü her silahın mermi düşüş oranı(mermi hızı/yer çekimi) farklı. Puanlama sistemi ise her class için ayrı olarak düzenlenmiş. hangi classta oynuyor iseniz punlarınız o class için geçerli oluyor ama fazla zor değil. Benim şu anda toplam oynama sürem 5 saat ve recon class'ında sadece 2 silahı açamadım.

Sizlere son tavsiyem ise oyunu mutlaka bir headset ile oynamanız.(bunun için PS3'ün headsetini tavsiye ederim.). Çünkü squat olarak oynuyor iseniz mutlaka hep birlikte hareket etmelisiniz ve bunun içinde iletişim şart.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ya Murat vaktim olsa bu oyunu alıp deneyecem, geçen gün de anlatmıştın bu oyunu hep aklımda ama zaman bulamıyorum:(

Murat dedi ki...

Abi denemek istiyorsan kapımız açık gel iki el atarız.