6 Temmuz 2010 Salı

Grand Turismo 5

Grand Turismo serisini oyun oynayan herkes, oynamayan da çoğu kişide bilir. Aslında Grand Turismo’ya oyun demek birazcık garip oluyor çünkü bu yapımlar gerçekten simülasyon çizgisine biraz daha yakın. Grand Turismo 5’in yapımı yaklaşık 4 yıldır sürmekte ve hala devam etmekte, fakat oyunun 2 Kasım 2010’da satışa çıkacağı resmi olarak duyuruldu.

Serinin 5. oyununda ilk defa hasar modellemesi kullanılacağı ve gerçeğe çok yakın olacağı söylenmekte. Gerçeğe yakın derken, hızınıza ve vuruş açınıza göre hasar modellemeleri kullanılacak ve hasarın sadece aracın dışında değil, aynı zamanda içinde de olacağıdır.

Oyunda yarışabileceğimiz 20 pist ve 950-1000 adet farklı otomobil bulunmakta. Lamborghini ve Bugatti’yi ilk defa bir Grand Turismo oyununda göreceğiz. Grand Turismo 5’te bir diğer yenilik ise oyunda tek bir yarış düzeni bulunmaması. İçerik olarak Ralli, Nascar ve Lemans yarışları da oyuna dahil edilmiş.

Grand Turismo 5, tam anlamıyla PS3’ü ve PS ekipmanlarını tamamen kullanabilecek şekilde geliştirilmiş. Şöyle ki, eğer bir PS Eye’ınız varsa (PS kamerası) oyunda face-movement özelliğini kullanabilirsiniz. Bu ne diye soracak olursanız; kafanızı sağa, sola ya da arkaya çevirdiğinizde, aracı kullanırken sağınızı, solunuzu ya da arkanızı bu hareketler ile görebileceksiniz demek. Bir başka özellik ise PSP ile gelmekte. Oyunu oynarken PSP ile PS3’ünüzü eşleştirirseniz, PSP ekranını, dikiz aynasını, kadranı ya da pistin haritasını görüntülemek için kullanabilirsiniz.

Polyphony Digital’ın yaptığı açıklamaya göre, oyunun 3D destekli olacağı ve PS Move ile aracı kontrol edebileceğiniz yönünde de bilgiler gelmekte. Bundan sonra bize kalan, oturup oyunu beklemek olacaktır. Görüşmek üzere...











2 yorum:

Canstin dedi ki...

aracın içi hasar gorucekse benim surucu fazla dayanmaz, o direksiyon agzına girer ikinci kazada...

Canstin dedi ki...

eger icerisi de hasar gorucekse ben o şoförü iki dakkada oldururum. direksiyonu 2. kazada ağzına sokarım =)