27 Temmuz 2010 Salı

PS Eye Cam


Sezin bana evlilik yıldönümü hediyesi olarak, çok istediğim PlayStation için hazırlanmış EyePet oyununu aldı, yanlış hatırlamıyorsam Perşembe günü idi. Bu arada "Sendit" in hakkını yemeyelim, adamlar 4 günde göndermişler kargoyu! Neyse, akşam yemeğimizi yedikten sonra, geçtik hemen PS'in karşısına, açtık oyunumuzu.

Oyunun başında size zorunlu birkaç adım yaptırdıktan sonra, EyePet'iniz yumurtasından çıkıyor ve size ilk gülücüğünü atıyor. Hayvanı gerçekten de çok tatlı yapmışlar, şapşal bir havası var ama bir o kadar da sevimli :)
Şimdilik oyunda fazla ilerleyemediğimiz için, (oyuna ısınma aşamasındayız) fazla bir özelliği açamadık fakat hayvanımızı istediğiniz gibi giydirebilme, tüylerine şekil verebilme, yıkama, besleme ve bir kaç oyun ile vakit geçirebilme şansımız oldu. Oyunun konseptini gerçekten güzel hazırlamışlar. Hayvanınız uykuya daldığında sizinle beraber geçirdiği zamanların rüyasını görüyor ya da ona resim çizmeyi öğrettiğinizde bir bakıyorsunuz öğrendiği resimleri yere çizmeye başlamış :) 

PlayStation bu işe yeni yeni girdiği için, pek başarılı olduğunu söyleyemem aslında. Bazı durumlarda elinizi algılamada zorluk çekiyor ve istediğinizi yaptıramıyorsunuz, bu da sizi sinir edip oyundan soğumanıza neden olabiliyor. Hele oyunun başındaki yumurtayı elimizde yuvarlama kısmı, deli etmişti bizi.

Bu tarz oyunlarda şu an için Wii daha başarılı gibi gözükse de, Eylül ayında çıkması beklenen PlayStation Move, izlediğim videolara göre bayağı bir iddalı geliyor gibi duruyor...

2 yorum:

Sezin dedi ki...

Ağır vasıta geldi şükür :) Güzel yazmışsın. Tebrik ederim.

Murat dedi ki...

Teşekkür ederim. Yayınlamadan 3 kere okudum walla