16 Ağustos 2010 Pazartesi

Yeniden Eski NFS

Eski dost tekrar aramıza katılıyor. Evet, Need For Speed Hot Pursuit Ekim ayında PC,XBOX ve PS3 için tekrar elden geçirilmiş, geliştirilmiş bir şekilde bizlerle tekrar buluşuyor.

Son senelerde EA, NFS serisini gerçekten de kendi çizgisinden çıkartarak büyük bir hata yapmış ve ben de dahil olmak üzere, birçok sevenini kendinden soğutmuş idi. EA böyle bir projeyi hayata geçirirek, son yıllarda alamadığı güzel bir karar almış bence. NFS serisinin özünde arcade ile simülasyon (arcade biraz daha ağırlıklı) tarzının harmanlanmış hali yatar. NFS 1'den başlayıp, NFS Carbon'a kadar uzanan bir dönemde bunu başarmış, serinin ününe ün katılmıştır. Carbon'dan sonra ise, nereden geldiği bilinmez, EA'i bir Grand Turismo özentiliği sarmış ve NFS serisinin yüz karası oyunlar yapmayı becermişlerdir. Her nasıl olduysa, "biz simülasyon işini Grand Turismo'ya bırakalım ve kendi işimize bakalım" demek akıllarına gelmiş.

Biraz oyundan bahsedelim. Adı üstünde "Hot Pursuit" yani Türkçesi "kaçan kovalanır arkadaşım :)" Oyunun özü şu aslında, yarışı kazan ve polislere yakalanma. Polis deyip de geçmeyin yalnız, oyunda polislerin altında bizim buradaki gibi Renault'lar yok, dikiz aynanızda Lamborghini ya da Bugatti Veyron görebilirsiniz. Hızlı polis arabalarının yanı sıra yol barikatları, yola atılan ve lastik patlatmaya yarayan zincirler, helikopter yardımı siz yarışırken başınızı belaya sokabilecek tehlikelerden birkaçı.

Eski "Hot Pursuit" serilerinden farklı olarak oyundaki en büyük yenilik multiplayer modu. Bu modda oynarken istediğiniz tarafı seçebiliryorsunuz. İster yarışın, ister yakalayın. Oyun aynı zamanda tek ekranda iki kişi ile de oynanabiliryor. Adrenalini yüksek yarışlar bizleri bekliyor...

Hiç yorum yok: